top of page
banner_.jpg

O nas

Alpski smučarski klub Fužinar (ASK) bo prihodnje leto praznoval 100 let. To je klub z dolgoletno smučarsko tradicijo. Že več desetletij skrbimo za razvoj tekmovalnega in rekreativnega smučanja na Ravnah in njeni okolici. Naši cilji so še vedno številčnost tekmovalcev in strokovno tekmovalno delo, ki posledično prinaša dobre rezultate.
V klubu imamo člane od U 4 do U 16. Nižje skupine so nekoliko bolj številčne (okoli 15 otrok), potem od U 10 naprej pa je v skupinah povprečno 7 otrok, ki pa že imajo bolj tekmovalne ambicije, nekateri pa tudi zgolj željo po dobrem, kvalitetnem smučarskem znanju. Vsem je omogočeno, da ostanejo v klubu do starosti 17 let, potem pa se vključijo v FIS ekipo.
Že od samega začetka, se otroci lahko vključujejo na tekmovanja, začnejo s Koroškim pokalom, posamezniki se vključujejo tudi na tekmovanja v okolici npr. Petzen cup, kasneje od U 8 naprej sledijo regijska tekmovanja in nato še državna tekmovanja, sodelovanje na Little fox, Pokalu Roka Petroviča, Vitranc pokal. Na vseh omenjenih tekmovanjih so v preteklosti naši tekmovalci že dosegali dobre oz. odlične rezultate.
Naša vizija, želja je tudi, da bi nam uspelo narediti tekmovalca kova za svetovni pokal. Tam že sodeluje naš bivši tekmovalec Rok Šalej, Albin Tahiri, ki trenutno tekmuje za državo Kosovo, Jaša Čebulj…

O nas: About Us
bottom of page